Yeni JYP ile tanışın!!

관련 이미지

Hepimizin bildiği o efsane JYP binasından taşındı. Büyük ve görkemli bir bina yaptıran J.Y Park, sadece binayı değil şirketteki bazı sistemleri değiştirdiğini ve hala değişmekte olduğunu söyledi.

Öncelikle Bu sene JYP, ilk defa SM ve YG'yi geride bırakarak Kore'de en çok kazan Entertainment şirketi oldu ve 1 milyar Won ile 
"Sene de Bir Milyar Won kazananlar kulübüne" dahil oldu.


twice에 대한 이미지 검색결과

Tabiki bu başarının en büyük nedeni TWICE. Hem Kore de hem yurt dışında büyük ilgi toplayan Twice, özellikle Japonya'da yaptığı çıkış ile şirketine büyük paralar kazandırdı.

got7에 대한 이미지 검색결과

Tabiki şirketin bu başarısının tek sebebi Twice değil. Kore'ye nazaran yurt dışında daha çok popüler olan GOT7'ında çorbada epey bir tuzu var. 

Yurt dışı deyince akla en çok gelen BigHit Entertainment ve BTS olsa da GOT7'ında BTS'den aşağı kalır yanı olmadığı, GOT7'ın son zamanlarda ABD, Güney Amerika, Asya ve Avrupayı kapsayan Turu'nun başarıyla tamamlanmasıyla JYP'ye dudak uçurtan kazançlar sağlaması Kore medyasına damgasını vurdu.

stray kids에 대한 이미지 검색결과day6에 대한 이미지 검색결과

Son zamanlarda yükselen DAY6 ve Rookie grup Stray Kids'de bu kazançta payı olanlardan.

Binanın değişmesi ile birlikte sistemi de değiştirdiğini açıklayan J.Y Park, şirketin İşletme ve Pazarlama işlerini genel müdüre bıraktığını kendisinin sadece "Yaratıcılık Sorumlusu" olarak kaldığını söyledi. 

J.Y Park, Müziğin akışına ve mekanın verdiği hisse duyarlı bir insan olarak, sanatçılarına karşı bir patrondan çok Sunbae(Üst) olmayı tercih ettiğini belirtti. 

JYP, sadece bina değişikliği yapmamış olduğunu şirket sisteminin de biraz değişeceği sinyallerini vererek beklentileri arttırdı.

Müzisyen yetiştirme sistemi tekrar organize edildi. Bunun için bir deney yapıldı ve işte o deney tamda TWICE'dı. Sadece bir grup için Özel bir Tim oluşturdu. Ve bu Tim, Twice'ı başarıya götürdü.

Bu günlerde J.Y Park "JYP 2.0" olarak adlandırdığı planını da ortaya çıkardı. JYP'nin altında küçük 4 tane şirket oluşturacağını açıklayarak "JYP 4 küçük şirketin birleşiminden oluşacak" dedi.

Ayrıca Bina'nın yapısı yeni starlar yetiştirmeye uygun bir şekilde oluşturuldu.
9 Dans Stüdyosu, 18 Vokal Prova odası, 7 Producing Room, 11 Kayıt odası ve 2 Mix Odasından oluşuyor.

Sanatçıların ve çalışanların sağlıkları açısından iyi beslenmeleri için şirkette 1 restaurant ve 1 kafe de bulunuyor.

J.Y Park, Şirket çalışma saatlerinin haftada 52 saatten saha az bir süre olarak ayarlanacağını belitti.

Aynı zaman da J.Y Park, Yurt dışına yöneleceğini, sanatçılarının yapımcılığını bizzat üstleneceğini ve bizzat kendisi eğiteceğini söyledi. Çinde çıkış yaptırdı Boy Story grubu bunun başında geliyor.


Boy Story için Çin'in Tencent Music Entertainment şirketi ile iş birliği yapıyor.


Tüm üyeleri Japonlardan oluşan bir kız grubu çıkaracağını da duyurdu. Bu grubun 2020 yılında çıkış yapması bekleniyor.



Bizi TWITTER'dan takip etmeyi Unutmayın!

BİZDEN HABERDAR OLMAK İÇİN → TWITTER: @KoreliHaberler






















Kaynakça:






Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar