BTS ÜYELERİ ASKERE GİTMEYECEK Mİ?

BTS ÜYELERİ ASKERE GİTMEYECEK Mİ? ASKERDEN MUAF MI TUTULACAKLAR?

BTS에 대한 이미지 검색결과

Özel bir şeyler olmadığı sürece Kpop ve Entertainment dünyasında BTS'in adını anmadan geçemeyiz. Bunun nedeni Kore'de de yurtdışında da BTS 'in yeterince boy göstermesi ve başarılı olmasıdır. 


Bu yüzden midir bilinmiyor, "Fire, DNA, Idol" gibi BTS'in Hit olmuş şarkılarını bile bilmeyeceğini düşündüğünüz Siyasetçiler arasında da son zamanlar da BTS'in adını ağzına alan siyasetçilerin sayısı oldukça arttı.

asian game 2018 korea football에 대한 이미지 검색결과


Son zamanlar yapılan Asya Oyunları (Asian Game)'nın galibi Güney Kore oldu. Güney Kore yasalarına göre ülkesi için madalya kazanmış milli sporcular askerlikten muaf olabiliyorlar. Bu galibiyet ile birlikte Güney Kore Futbol Milli Takımı askerlikten muaf kılındı. 

Bu konu hakkında konuşan milletvekilleri, ülkemiz için madalya kazanan milli sporcularımıza bu ödülü veriyoruz o zaman ülkemiz için büyük kitlelere hitap eden ve ülkemizi yurt dışında gururlandıran sanatçılarımıza da bu ödülü verelim diyerek BTS'in adını fazlasıyla anmaya başladılar. 

Geçenlerde YTN Radyo'ya konuşan Milletvekili "Ha Tae Kyung" , "Bugün, Askeri İnsan Kaynakları İdaresi (MMA)'nin eşitlikten yoksun olan "Askerlik Muafiyet Sistemi"ni gözden geçirme sebebi BTS'dir" dedi ve buna ekleyerek; "Keman gibi birçok dalda dünya klasik müzik yarışmalarında birinci olan sanatçılara askerlik muafiyet hakkı tanınıyor da BTS gibi popüler müzik yaparak dünyaya adımızı duyuran Kpop grupları neden askerlikten muaf tutulmuyor" sorusunu gündeme getirdi. 

Onun ardından CBS Tv'ye konuşan Milletvekili "Ahn Min Seok" , "BTS de kesinlikle ülkemize katkıda bulundu." diyerek ekledi; "Askerlik Muafiyet Sistemi genişletilmeli ve tabiki şuan yaşadığımız döneme uyumlu olarak, adil, ve makul seviyede değiştirilerek düzenlenmelidir" dedi.

Fakat buna karşın BTS fanlarının tepkisi pekte olumlu olmadı. Milletvekillerinin sosyal medya hesaplarına eleştiriler yağdı. Fanlar, "BTS'in Askerlik Muafiyeti istediklerine dair herhangi bir talepte bulunmadıklarını ve Milletvekillerinin bu tür konuşmaları, BTS üyelerini utanç durumuna düşüreceğini" ileri sürdüler. 

Buna karşılık JTBC'ye konuşan Milletvekili Ahn Min Seok, "Milli sporcular, klasik müzik sanatçıları askerlik muafiyet sisteminden yararlanıyor fakat popüler müzik ile dünyaya açılan sanatçılar yararlanamıyor bu sorunu belirtmek istedim ve BTS sadece bir örnekti" diye açıklama yaptı. 

Bu konuda konuşan bir diğer Milletvekili Ha Tae Kyung ise, "Herhangi bir suçlamada bulunmuşsam bunun sorumluluğunu zaten alırım" dedi. 

Güney Kore meclisi, çok tartışılan yolsuzluk tasarısını onayladı

Mevzuat hazırlamak ve yasalaştırmak, yasama organı ve yasama meclisinin görevlerinden biridir. Bu nedenle Ulusal meclis üyelerinin, sanatçılar ve şovmenler ile ilgili olan askerlik muafiyeti hakkında konuşmaları şaşılacak bir durum değildir. 
Ancak, siyasi partiler tarafından yapılan son yorumların endüstri ve kamuoyu için somut önlemler almamış olması üzüntü vericidir.

bts billboard에 대한 이미지 검색결과


Asya Oyunları (Asian Game) oyuncularını kapsayan askerlik muafiyeti tartışmalarına ek olarak, BTS'in Billboard listelerinde üst sıraları işgal etmesi de acilen gösterilmesi gereken bir başarı olduğuna dikkat çekilmiştir.

PSY에 대한 이미지 검색결과


Üstelik aslında bu tartışmalar ilk değildir. Daha önce 2012 yılında Gangnam Style şarkısı ile dünyaya sesini duyuran PSY içinde aynı tartışmalar yapılmıştı.





SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? SİZCE DE BÖYLE BİR YASA ÇIKMALI MI? VE YA ÇIKMA İHTİMALİ VAR MI?




Bizi TWITTER'dan takip etmeyi Unutmayın!


BİZDEN HABERDAR OLMAK İÇİN → TWITTER: @KoreliHaberler













Kaynakça:

http://star.ohmynews.com/NWS_Web/OhmyStar/at_pg_m.aspx?CNTN_CD=A0002469803#cb

Yorumlar

  1. BTS muaf tutulmalı bence ARMY ler için bir üye askere giderse BTS 7 yıl bir araya gelemeyecek yoksa
    Buda 7 yıllık ARMY isyanı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar