BTS Fanları BigHit'i BOYKOT EDİYOR !!!

BTS, yakınlarda bir Japonya Comeback'i için hazırlanıyor. 


bts akimoto에 대한 이미지 검색결과


BigHit Entertainment, bu sefer ki Japonya geri dönüşü için hazırlanılan albüme "Bird" adında yeni bir şarkı ekledi. Şarkı Japonya'nın ünlü kız grubu AKB48'in yapımcısı olan Akimoto Yasushi ile birlikte yapılan iş birliği sonucunda oluşmuş bir şarkı. Aynı zamanda Akimoto Yasushi, Produce 48 idol survival programının da yapımında yer almıştı. 


관련 이미지akb48에 대한 이미지 검색결과
produce48에 대한 이미지 검색결과



Fakat Akimoto Yasushi, politik olarak sağ görüşlü olduğu için ve daha önce Anti-Korea  propagandalarında yer aldığı için Kore halkı tarafından hiç sevilmiyor. Daha öncelerde de AKB48'in, Japonların milliyetçilik simgesi olan bayrağın bulunduğu kıyafetle sahneye çıkması baya tepki almıştı.



*Anti-Korea: Kore düşmanlığı*
*Bu bayrak, öyle zannettiğiniz türden bir milleyetçilik ilkesini desteklemiyor. Tıpkı Alman Nazi'lerin ki gibi sert bir milliyetçiliği, ırkçılığı temsil ediyor*
*Kore tarihinden ufak bir bilgilendirme yapacak olursak; Tarih boyunca Japonlar, Korelilere çok kötü şeyler yaptılar. Katlettiler, soykırım uyguladılar, kadınlarına tecavüz ettiler ve nice işkenceler uyguladılar. Bu yüzden Kore halkı hala japonları pekte fazla affedebilmiş değil. "





BTS Fanları da doğal olarak Akimoto Yasushi'den pek haz etmiyor. Bu nedenle bu sefer ki Japon Geri dönüşünü ve Bird şarkısını Boykot etmek için gerek BTS Resmi Fan Cafe'sinde gerekse diğer platformlar da hazırlıklar yapılıyor. 



Koreli Army'ler'e karşı BigHit Entertainment ve Bang ShiHyuk başkanın sessiz kalmasına da sert tepkiler yağmaya devam ediyor. 

BTS, şimdiden bir çok Youtube abonesini kaybetti. 

Bang Si Hyuk, eğer bu iş birliğini bitirmez ise, kensinin bir japon destekçisi olarak kabul edileceği açıklandı. 
Ve daha önce de Japon Anime önerisi yaptığı yazılar da ortaya çıkarıldı. 

Fanların verdiği sert tepkilerin içeriklerini özetleyecek olursak;

"Uyan BigHit !!! Neler düşünüyorsun? Fanların tarihimizi hiçe sayarak bu olayı destekleyeceğini mi sandın! Bu yanlış! BTS'i bu şekilde japonya'ya satmayı kes!! Tekrar düşün! Bu doğru değil!" 

"Yokuş aşşağı sürükleniyorlar. Bang Si Hyuk'un artık uyanması gerek! BigHit'in bir geri bildirim sağlaması gerekiyor. Eğer bu kadar Japonyayı seviyorsan, git japon bir grup çıkar Bang Si Hyuk!! BTS'i bu şekilde kirletmene gerek yok! Onlar şuan çok iyi gidiyorlar. Onları tartışmalara yol açacak konulara alet etme! Biliyorsun ki Fanlar, anti fanlardan çok daha korkutucudur. Bir kere sırtlarını döndüler mi iş biter! Bu konu hakkında konuşulmalı !"

Koreli Army'ler BTS'in zorla Japonyada ki marketlere girmesi için herhangi bir sebep olmadığını belirterek boykot etmeye şimdiden başladılar. 















Kaynakça:

http://m.insight.co.kr/news/178462

https://www.allkpop.com/article/2018/09/big-hit-remains-silent-on-bts-controversy-involving-japanese-producer-akimoto-yasushi

https://www.allkpop.com/article/2018/09/some-korean-fans-are-angry-that-bts-is-working-with-akb48-producer-akimoto-yasushi



Yorumlar

Popüler Yayınlar