JYP'den Ayrılıp Başarılı olan Ünlüler

JYP ENTERTAINMENT, Güney Kore'nin en iyi 3 entertainment şirketinden biri. Peki neden bu kadar iyi idolleri elinden kaçırdı? Birlikte bakalım. 

JYP, iyi olmasına iyi, güçlü olmasına güçlü bir şirket. Fakat yapılan planlar, çıkarılan grupların yapıları, kişilerin kişisel durumları göz önünde bulundurulduğunda elinden gelenin pek fazla olmadığını görebiliriz. Belki bütçe sıkıntısı belki başka şeyler.. eminiz ki JYP de bu kadar iyi idolü edinden kaçırmak istemezdi. 

KBS 2 TV 'de yayınlanan Happy Together proramına konuşan J.Y Park "Son zamanlar da televizyona bakamıyorum. Tanrı aşkına neden böyle olduğunu bilmiyorum. Çok pişmanım ama yinede hepsi benim şirketimde kalsalardı başarılı olacaklarına dair garantiyi veremezdim. Şirketim biraz daha büyüyebilirdi ama ben de çok üzgünüm. Kadın erkek ilişkilerinde nasip kısmet diye birşey vardır. Sanatçı ve Yapımcı arasındaki ilişki de tamda böyle. Nasip Kısmet" dedi. 

Şimdi kimmiş bu Idoller daha yakından bakalım! 

⇓⇓



IU (아이유)
IU에 대한 이미지 검색결과

IU, JYP seçmelerine girmiş ama elenmiştir. 

GOO HA RA - KARA (가라의 구하라)
GOO hara에 대한 이미지 검색결과

Kara üyesi Goo HaRa, JYP'nin senede bir kez yaptığı genel seçmelere katılmış. Finale kadar çıkmış ama finalde elenmiştir. 

HANI - EXID (이엑스아이디의 하니)
exıd hani에 대한 이미지 검색결과

EXID üyesi Hani, Lise 1. sınıftayken JYP stajyeriydi. SISTAR Hyorin, Secret Song Ji Eun, Besite YooJi ile birlikte çıkış yapması bekleniyordu ama olmadı. Gelir kaynağı olabilecek bir değeri olmadığı gerekçesiyle şirketten çıkarıldı. 

HYOLYN - SISTAR (씨스타의 효린)
hyolyn에 대한 이미지 검색결과

Hyorin, JYP'nin senede bir kere yaptığı genelde seçmelerde finale kadar çıkıp finalde 1. olmuştur. Bu vesileyle JYP'ye giren Hyorin, kendisinin de dahil olduğu proje iptal olunca şirkette daha fazla çıkış yapabilecek şansının olmadığı gerekçesiyle kendi isteğiyle şirketten ayrılmıştır. 

U JI - BESTIE (베스티의 유지)
bestie Uji에 대한 이미지 검색결과

Eski EXID üyesi Uji, Lise 3. sınıftayken JYP merkez seçmelerine girip seçilerek şarkıcı olma hayallerine doğru ilk adımı attı. Tam çıkış yapacakken çıkış planı iptal oldu tamda o sırada üniversiteyi kazanan Uji üniversiteye gitmeyi tercih ederek şirketten ayrıldı. 

YOON DUJUN, SON DONGWOON, YANG YOSEOB, LEE GIKWANG - HIGHLIGHT(BEAST)

관련 이미지

Eski Beast, Şimdilerin Highlight üyeleri olan Yoon DuJun, Son DongWoon, Yang Yoseob, Lee Gikwang, JYP stajyerleriydiler. Üyeler 2AM Jokwon ile çok yakın ilişkileri olduklarını ve birlikte stajyerlik yaptıklarını belirttiler. O dönemde şirkette Yoon DuJun, Yang Yoseob, Lee Gikwang ve Jokwon ve bir kişi daha bu isimlere eklenerek oluşan 5 kişilik teletabiler grubu ve  Nichkhun, Taecyon, Son DongWoon'un merkezi olduğu 6 kişilik uzun boyular grubu varmış ama Wonder Girls'ün çıkış yapmasıyla birlikte bu iki erkek grubunun çıkışı iptal edilmiş.

NAM JI HYUN - 4MINUTE (포미닛의 남지현)관련 이미지

Cube'un dağılan gtubu 4MINUTE'ın üyesi Nam Ji Hyun eski JYP stajyeriydi. 

HYUN A (현아)
hyuna에 대한 이미지 검색결과

İlk okul 5. sınıftan beri JYP stajyerliği yapmış ve Wonder Girls ile çıkış yapmış olan HyunA daha sonra sağlık sorunları nedeniyle gruptan ve şirketten kendi isteği ile ayrıldı. 

CL - 2NE1 (투엔이원의 씨엘)
cl에 대한 이미지 검색결과

2NE1 üyesi CL, YG Entertainment'a girmeden önce JYP stajyeriydi.

SUNMI (선미)
sun mi에 대한 이미지 검색결과

Sunmi, ilk olarak Wonder Girls ile çıkış yaptı. Daha sonra gruptan ayrılıp solo çalışmaar yapan Sunmi, 2015 yılında Wonder Girls'e tekrar katıldı. Wonder Girls 2017 yılında dağıldıktan sonra JYP den ayrılarak MakeUS Entertainment'a geçti. 

SHOWNU - MONSTA X (몬스타엑스의 쇼누)
monsta x shownu에 대한 이미지 검색결과,

Monsta X üyesi ve grubun lideri Shownu, eski bir JYP stajyeri. Aslında GOT7 ile çıkış yapması beklenen Shownu bilinmeyen bir nedenden ötürü şirketten ayrılarak daha sonra Starship Entertainment'ın No Mercy programı ile Monsta X'in lideri olarak çıkış yaptı. 

(Bir Rivayete göre GOT7 YoungJae'nin sadece 7 aylık bir stajyer olmasına rağmen apar topar GOT7 ile çıkış yapmasının ve GOT7'a katılan son üye olmasının sebebi olarak Shownu'nun ani ayrılışı gösteriliyor)

RAINA - AFTER SCHOOL, ORANGE CARAMEL
raina after school에 대한 이미지 검색결과

Raina, şarkıcı olma hayalleri ile lise 3. sınıftayken Seoul'e gitti. Bir kaç tane seçmelere girip çoğunda elendi. Sonunda JYP ye kabul edilen Raine daha sonra şirketten ayrıldı. Super Star K adlı programa katılan Raina orada da elendi fakat performansı Pledis Entertainment'ın dikkatini çekti ve Pledis Entertainment'a katıldı. After School ile ilk çıkışını yapan Raina daha sonra Orange Caramel, After School Blue gibi projelerde yer aldı. 

HYOMIN - T ARA (티아라의 효민)
hyomin에 대한 이미지 검색결과

T-ARA üyesi Hyomin eski JYP stajyerlerinden biridir. 

SON NAEUN, PARK CHORONG, YOON BOMI - APINK 
APİNK에 대한 이미지 검색결과

A PINK üyeleri olan Son NaEun, Park Chorong ve Yoon Bomi eski JYP stajyerleridir.

JAEHYO - BLOCK B (블락비의 재효)
block b jaehyo에 대한 이미지 검색결과

Block B üyesi JaeHyo JYP stajyeriydi. 

SOO HYUN - UKISS (유기스의 수현)
ukiss soohyun에 대한 이미지 검색결과

UKISS üyesi olan SooHyun 2005 yılında JYP ye giriş yaptı. Jay Park, Jokwon ve Junsu ile çok yakın arkadaşlar. Şirketten ayrılma nedeni bilinmiyor. 

YOUNG MIN & KWANGMIN - BOYFRIEND (보이프랜드의 영민 광민 쌍둥이들)
boyfriend youngmin and kwangmin에 대한 이미지 검색결과

2PM üyesi Taecyon ile yakın arkadaşlıkları ile bilinen Boyfriend'in ikizleri Youngmin ve Kwangmin kardeşler eski JYP stajyerleri arasında. 

SEUNGKWAN - SEVENTEEN (세븐틴의 승관)
seventeen seungkwan에 대한 이미지 검색결과

Seventeen üyesi Seungkwan, JYP seçmelerine girmiş ve seçilmiş fakat JYP'yi reddetmiştir. 

YOUNGJAE - B.A.P (비에이피의 영재)
bap youngjae에 대한 이미지 검색결과

B.A.P üyesi YoungJae, JYP'nin senede bir kez yaptığı genel seçmelere girdi ve birincilikle bitirdi. Bir süre stajyerlik yapan YoungJae çıkış yapma planı olmasına rağmen şirketten ayrıldı.

SUNGJAE, PENIEL - BTOB (비투비의 성재)
btob sungjae peniel에 대한 이미지 검색결과

BTOB üyesi olan SungJae JYP genel seçmelerinin finalinde elendi ve BTOB üyesi Peniel ise Amerikada ki JYP seçmelerini geçerek Kore'ye geldi. Şuan ikiside Cube Entertainment bünyesi altındadır.



Bizi TWITTER'dan takip etmeyi Unutmayın!

BİZDEN HABERDAR OLMAK İÇİN → TWITTER: @KoreliHaberler



























Kaynakça:

https://1boon.kakao.com/enter/jyptrstar

http://www.sctoday.co.kr/news/articleView.html?idxno=15034

https://namu.wiki/w/%EB%A0%88%EC%9D%B4%EB%82%98(%EC%95%A0%ED%94%84%ED%84%B0%EC%8A%A4%EC%BF%A8)

http://moneyinfo7.tistory.com/entry/%ED%8B%B0%EC%95%84%EB%9D%BC-%ED%9A%A8%EB%AF%BC-%EC%B0%A8-%EC%A0%95%ED%99%95%ED%9E%88-%EC%95%8C%EC%95%84%EB%B3%B4%EA%B8%B0

https://www.allkpop.com/article/2011/07/taecyeon-reveals-boyfriends-youngmin-and-kwangmin-were-once-jype-trainees


Yorumlar

Popüler Yayınlar