The East Light gurubu, ŞİDDETE MARUZ KALDI !! #JusticeForTheEastLight





THE EAST LIGHT, ŞİRKET TARAFINDAN 4 YIL BOYUNCA ŞİDDETE MARUZ KALDIKLARINI İTİRAF ETTİ.




the east light에 대한 이미지 검색결과



İlk olarak kafalarına taktıkları bonus kafa perukları ile karşımıza çıkan Kore'nin Pop-Rock gurubu The East Light, daha sonra üyelerden Lee Woo Jin'in Mnet'in idol survival programı PRODUCE 101 2. sezona katılmasıyla daha da çok tanınmaya başlamıştı.

Henüz yaşları küçük olan üyelerden oluşan gurup gitaristler, baterist ve vokallerden oluşan bir Pop-Rock gurubudur. 

관련 이미지


19 Ekim Günü JTBC News Room'da, The East Light'ın bağlı olduğu şirket olan Media Line Entertainment Başkanı Kim Chang Hwan'ın ses kayıdı ortaya çıktı.

Ses kaydında başkan Kim Chang Hwan tam olarak şu şekilde konuşuyordu;

"İnanın bana, dayak yeseniz de olur. Ünlü oldunuz diye hele bir gazetelere çıkayım diyin, yatacak yeriniz yok amk veletleri. Kim sorunlu bir or*spu çocuğunu kabul eder ki. Bunu bu kadar büyütürseniz olmaz. Bu olay daha fazla büyürse anne babalarınız daha çok acı çekerler. Şuankinden 10 kat daha fazla acı çekerler. "

Bu şekilde; ağır, tehdit içeren ve küfürlü bir şekilde konuşuyordu. 
Bu ses kaydından sonra The East Light'a şiddet uygulandığına dair fotoğraflar da ortaya çıktı.




Sonrasında JTBC muhabirlerine konuşan şirket görevlileri; "Kim başkan, Seok Cheol ile konuşurken bir ara sinirlendi. Bütün üyelerin müzik yapabilmesi için yardım ediyordu." açıkmasını yaptı.

News Room bittikten sonra başlayan KB2 Tv'nin Entertainment Daily programında Lee Seok Cheol'ün babası ile yapılan röportaj yayınlandı.

Lee Seok Cheol, erkek kardeşi Lee Seung Hyun ile birlikte The East Light grubunda yer alıyor.


이석철 아버지에 대한 이미지 검색결과


Seok Cheol'ün Babası:


"Bir kaç gündür boğazımdan bir lokma yemek geçmedi ve gözüme uyku girmedi. Sadece benim çocuklarım değil, diğer üyelerinde şiddete maruz kaldıklarını öğrendikten sonra çok üzüldüm. Seok Cheol'den "Her şeye rağmen dişimi sıkıp dayak yesem de dayandım." sözlerini duyunca yüreğim sızladı.

 Büyükler, küçüklerini korumalı sahip çıkmalı. Şiddet uygulayan birinin yanında olmak doğru bir şey değil. Böyle bir şirketin yok olmasını istiyorum. Müzik yapan çok fazla genç var, hangi şirket olursa olsun hiç biri bu şekilde şiddet uygulamıyor."


김창환에 대한 이미지 검색결과


Bunun üzerine başkan Kim Chang Hwan: "Gerçeğe Dayanmıyor." açıklamasını yaptı:

 "1 sene 4 ay önce şiddet olayını ilk defa öğrendiğim o gün kadar şuanda da yüreğim sızladı. Dün de belirttiğim gibi ben, 30 yıldır bu işi yapıyorum. Bir sürü sanatçıyı yetiştirdim ve bir kere bile böyle bir olay yaşamadım. Eğitim vermek ve bazı zamanlar uyarmak dışında yaptığım herhangi bir şey olmadığını tekrar belirtmek isterim.

 Hatalarımın ve hakaretlerimin eleştirilmesini alçak gönüllülükle kabul ediyorum ve üzerimdeki tüm şüpheleri dürüst bir tutumla düzeltmeye çalışacağım, ancak iftiralara ve gerçeklik dışı abartılmış dedikodulara karşı aktif olarak cevap vermeye devam edeceğim."






Başkan Kim'in yaptığı bu açıklama insanları çok daha fazla sinirlendirdi. Halk, Kore Cumhuriyeti devleti resmi sitesinden bir dilekçe etkinliği düzenleyerek imza toplamaya başladı. Daha önce bu yolla bir çok dava ve olay cumhurbaşkanlığına ulaşarak adalet yerini bulmuştu. 

Etkinliği başlatan kişi; "Kore Cumhuriyeti vatandaşı olarak çok sinirleniyoruz. Ortalama 15 yaşındaki çocuklardan oluşmuş olan The East Light gurubu, bağlı olduğu şirketin başta yapımcısı tarafından olmak üzere 4 yıl boyunca şiddete maruz kalmış ve artık dayanamayıp göz yaşları içerisinde gerçekleri itiraf etmiştir. Gerçekten yüreğimiz acıyor. Birini cezalandırmak için illa o kişinin adam öldürmesi mi gerekiyor ?!  The East Light üyeleri hayalleri için şiddete maruz kalmalarına rağmen dayanarak 4 yıl geçirdiler. Sizlerden sıkı destek vermenizi rica ediyorum. " açıklamasını kamuya sundu. 



media line entertainment에 대한 이미지 검색결과



The East Light'ın bağlı olduğu şirket olan Media Line Entertainment'da çalışan bir yapımcı olan A Kişisi'nin üyelere şiddet uyguladığı ve Kim Başkan'ın bunu bilmesine rağmen sesini çıkarmadığı ortaya çıktı. 

Bunun üzerine Media Line Entertainment; "Yapımcı A Kişisi'nin şiddet uyguladığını kabul ediyoruz. Bunun sorumluluğunu ağır bir şekilde hissederek kendisini işten çıkardık. Bir diğer taraftan şiddet olayını öğrendikten sonra aileler ile görüşüp dostane bir şekilde sorunu hallettik. Bunun ardından herhangi bir şiddet olayı yaşanmadı." açıklamasını yaptı. 

 기사의 0번째 이미지

Fakat 19 ekim günü The East Light üyesi Lee Seok Cheol, Seul Gwanghamun Avukatlık bürosunda bir basın konferansı düzenleyerek:

 "Geçtiğimiz 2015 yılından bu yana zemin kat pratik odası, kayıt odası, çatı vb. yerlerde başta şirketin yapımcısı olan A kişisi tarafından olmak üzere, beyzbol sopası ve benzeri şeylerle ciddi şiddete maruz kaldık. Eve gidip ailemize şikayet edersek bizi öldüreceklerini söyleyerek bizi tehdit de ettiler. Kim Chang Hwan başkan, bütün bu şiddet olaylarına tanık olsa da, şiddeti uygulayan şahsa sadece "Biraz yavaş ol" diyerek duruma seyirci kaldı. Oluşan yaraları tedavi bile ettirmediler. O şekilde yayına çıkardılar.

 Diğer üyeler bu konuda konuşamayacak durumda oldukları için ben onların yerine konuşuyorum. Ülkemizde böyle olaylar olsun istemiyorum. Hukuki yollarla dava açıp bildiğim her şeyi dürüstçe söyleyeceğim. Gurup üyelerimizin böyle bir şeyi hak ettiğini hiç düşünmüyorum. Böyle olayların olmaması gerektiğini düşünerek şuan buradayım."

açıklamasını yaparken göz yaşlarına hakim olamadı. 


이석철에 대한 이미지 검색결과관련 이미지


The East Light gurubunun lideri olan Lee Seok Cheol'ün avukatı; Media Line Entertainment başkanı olan Kim Chang Hwan'ın birinden elektronik sigara hediyesi aldığını ve bunu The East Light gurubu üyelerinden biri olan ve henüz o zamanlar orta okul öğrencisi olan Lee Seung Hyun'a vererek zorla içmesini istediğini, sigarayı zorla ağzına alan Seung Hyun, içemeyince kafasının arkasına eliyle vurarak "biraz emmelisin" dediğini öne sürdü.



The East Light için 
Twitter'da  
#JustiseForTheEastLight  
tag'i ile bütün herkes destek vermeye başladı.





























Kaynakça:










Yorumlar

Popüler Yayınlar