BTS, Kore Hükümeti Kültür Madalyasına Layık Görüldü !!


ÖDÜLE DOYMAYAN BTS !


이미지중앙



Kore'nin dünyaca ünlü müzik gurubu BTS, 24 Ekim günü Seul, Songpa-gu'da yer alan Olympic Park'ta ki Olympic Hall'de düzenlenen Kore Popüler Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni'ne katıldı.






Törende, Kore kültürünü ve Kore dilini dünyaya tanıttıkları için Kore Popüler Kültür Ödülü ve Kültür madalyası almaya layık görüldüler. 






Kırmızı halıda boy gösteren ve yakışıklılıklarıyla dikkat çeken BTS üyeleri, törende bizimle şu cümleleri paylaştılar;

RM (Kim NamJoon): Gerçekten çok teşekkür ederiz. BTS'in lideri olarak biraz duygularımı ifade etsem mi ki diye düşündüm ama bugün konuşmayı diğer üyelere bırakacağım. Bütün Army'lerimiz ile bu gururu paylaşmak isterim. Madalya için çok teşekkür ederiz. Sık sık yurt dışına çıkıyoruz ve bir çok kişinin şarkılarımıza korece olarak eşlik etmesi ve dilimizi öğrenmeye çabalaması çok güzel bir duygu. Gurur duyuyoruz. Kültürümüzü daha çok öğreteceğiz."

V (Kim TaeHyung): Bilmiyorum. Duygularımı nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum. Ailem benimle gurur duyuyordur. Nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum ama hayranlarımıza çok teşekkür ediyor onları çok seviyorum. Herkesin güzel günler görmesini dilerim. 

Suga (Min YoonGi): Bu hepimiz için bir onurdur. Bu sene bir çok şey yaşadık. Madalya bizim için en büyük onur. Ülkemizi temsil ettiğimizi düşünerek Kore Cumhuriyetini tüm dünyaya tanıtacağız.

Park Jimin: Yüreğim patlayacakmış gibi. Bu ödülün, gurup üyelerimiz, şirket çalışanlarımız ve sizlerle birlikte aldığımız bir ödül olduğunu tekrar belirtmek isterim. Bizimle birlikte olan herkese teşekkür ederiz. Saygı duyduğumuz büyüklemizi görmek bir onurdur. Daha etkili olabilmek için çabalayacağız.

Jeon JungKook: Saygı değer büyüklerimiz ile birlikte bu ödüle layık görülmek bir onurdur. Bu ödül hala bize çok bile. "İleride de çokça çaba gösterin" anlamında olduğunu düşünerek tüm minnettarlığımız ile kabul ediyoruz. Her zaman bizi destekleyen Army'lerimiz, ailemiz ve Bang SiHyuk başkanımıza çok teşekkür ederiz. Dünyanın bir çok yerinde Kore kültürünün tanıtımına katkıda bulunacağız.

J-Hope (Jung HoSeok): Popüler kültürün umudu olduk, çok mutluyuz, çok teşekkür ederiz. Madalya hafif değil. Bütün çalışanlarımızın emeği, BTS'in kanı teri, dünyanın dört bir yanındaki Army'lerimizin çığlıkları var içinde. Çok ağır bir ödül bu. Popüler kültürün umudu olup havalı bir şekilde çalışacağız."

Kim Seok Jin: Yurt dışında bir çok kişinin, şarkılarımızı korece olarak söyleyip korece öğrendiklerini görmek çok gurur verici. Kültürümüzü tanıtmak için çabalayacağız.


방탄소년단, 진정한 월드스타


Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı, BTS'in kamu hizmeti hakkında; "Ülke içerisindeki çalışmaları tabii olup, Japonya ve ABD'den başlayan müzik sektöründe kendilerini kabul ettirmiş, Hallyu dalgasının büyümesine katkıda bulunmuşlardır. Üyelerin her biri söz yazarı ve bestecilerden oluşan bir guruptur." diyerek övgüler yağdırdı. 



















































































Kaynakça:








Yorumlar

Popüler Yayınlar