Japonya'nın Sıradaki Hedefi TWICE OLDU !!

twice yes or yes에 대한 이미지 검색결과


Geçtiğimiz haftalarda, Japon gazetelerinde BTS'in Japon karşıtı eylemler gerçekleştirdiği ile ilgili haberler yayınlanmıştı.

Bunun ardından BTS'in Japon Televizyon kanalı Tv Asahi'de yayınlanacak olan "Music Station" programına çıkışı aynı nedenden dolayı iptal edilmişti. 

Bunun üzerine BTS'in bağlı olduğu şirket olan BigHit Entertainment kendi resmi Twitter hesabından 3 sayfalık bir açıklama yazısı paylaşmıştı.

Hatta BTS üyesi Park Jimin, Tokyo Dome konserinin ilk gününde açılış konuşması yaparken son zamanlarda çıkan haberlere değinmeyi de unutmamıştı. 


ÖNCEKİ HABERLER İÇİN TIKLAYABİLİRSİNİZ:


BTS'in Japonya Turu sorunsuz ilerliyor iken sorunların çözüldüğünü düşünmüştük FAKAT !


오노데라 마사루에 대한 이미지 검색결과관련 이미지


Japon bir politikacı TWICE üyesi olan 20 yaşındaki Kim Da Hyun'u giydiği bir T-Shirt'den dolayı Twitter hesabından yayınladığı bir gönderi ile eleştirdi.



오노데라 마사루에 대한 이미지 검색결과



Japonya Liberal Demokratik Partisi Millet Vekili olan Onodera Masaru, 14 Kasım günü kişisel Twitter hesabından Twice üyesi Dahyun'un "Comfort Women" T-Shirt'ü giydiğini ve bunun Japonya karşıtı bir eylem olduğunu yazan bir gönderi yayınladı.


comfort women에 대한 이미지 검색결과


Korece olarak 위안부(WiAnBu) ingilizce olarak Comfort Women; Kore, Japonya tarafından işgal edildiği dönemde sapıkça işkence görerek Japon askerler tarafından tecavüze uğramış ve sex kölesi olarak kullanılmış bir çok kadını simgeleyen isimdir. Yine ingilizce olarak "Japanese Military Sexual Slavery (Japon Askeri Sex Köleliği)" de denir. 

Bu Twitter gönderisine göre Onedaru Masaru, NHK-Kohaku Uta Gassen'in 2. bölümünde yer alacak olan Twice'ın, yer almaması gerektiğini söyleyerek programı eleştirir. 



관련 이미지관련 이미지



DaHyun'un giydiği T-Shirt, Japon askerler tarafından tecavüze uğramış ve şuan artık Anneanne olmuş kadınları destekleyen bir tasarım şirketi olan 마리몬드(Marymond)'un bir ürünüdür. Ve bütün Marymond gelirleri, ülkesi için nice acılara katlanmış birbirinden tontiş anneanneler için kullanılır.



마리몬드에 대한 이미지 검색결과

마리몬드 shirt dahyun에 대한 이미지 검색결과


Japon sağ görüşlü politikacıların buna benzer birçok eleştirisine karşılık kamudan da bir çok eleştiri bulunuyor.

Twice'ın 3 tane Japon üyeye sahip olmasıdan dolayı Japon karşıtlığı düşüncesiyle herhangi bir eylem gerçekleştirmeyeceğini savunanlardan Japonların, Koreli idol sevmesi neden size bu kadar batıyor'a kadar birçok eleştiri bulunmakta.

NHK-Kohaku Uta Gassen, Japonya da yapılan büyük bir Kpop organizasyonudur. Sonuç olarak bu yıl ki organizasyona Twice'ın katılacağı onaylandı. Fakat, Jimin'in T-Shirt polemiği nedeniyle BTS listeden çıkarıldı. 


Marymond'dan biraz daha bahseder isek:



BTS üyesi V (Taehyung)'nin de Marymond'un ürünü olan bir "I Marymond You" sweatshirt'ü giymişliği vardır. 

Aslında Marymond'un bir çok tarasımını kullanan ve reklam yapan bir çok  Koreli ünlü var.



marymond에 대한 이미지 검색결과


 Miss A üyesi Suzy'nin de Marymond tasarımı bir telefon kabı kullandığını görebiliyoruz ve aynı telefon kabı furyasına ünlü oyuncu Park Bogum da dahil olmuştur.


marymond에 대한 이미지 검색결과


Seventeen grubu üyeleri de bir çok kez Marymond tasarımı T-shirt giymişti.


관련 이미지


Ve hatta yine BTS üyesi Jin'de.


marymond에 대한 이미지 검색결과


Bunlar sadece örnek daha arasanız bir çok ünlünün Marymond'u desteklediğini görebilirsiniz.

Ki bizce de çok ince ve güzel bir davranış. 

Marymond'u bu güzel kalbi ve desteği için kutluyoz !! 😍















































Kaynak:




Yorumlar

Popüler Yayınlar