BigHit Ent.'dan Japonya olayları hakkında AÇIKLAMA GELDİ !




bts에 대한 이미지 검색결과



Bighit Entertainment, son zamanlarda BTS üyesi 23 yaşındaki Park Jimin ile ilgili çıkan haberler hakkında açıklama yaptı.




Geçtiğimiz haftalarda Jimin, Japon medyası tarafından 1 yıl önce giydiği bir T-Shirt yüzünden eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Hatta yine BTS üyesi olan RM'in 2013 yılında attığı bir twitter gönderisi de aynı polemiğe dahil olmuştu.

Bunun üzerine BTS, Japon Televizyon Kanalı olan Tv Asahi'nin "Music Station" programına çıkacak iken, aynı gün BTS'in çıkışı iptal edilmişti.

13 Kasım günü BigHit Entertainment, resmi Twitter hesabından 3 sayfalık bir açıklama yazısı yayınladı.







BigHit Entertainment, Jimin'in giydiği T-Shirt hakkında şu sözleri paylaştı:


"Mağdur olmuş insanların yaralarını deşmek gibi bir niyetimiz kesinlikle yoktu."

"BTS de dahil olmak üzere şirketimizdeki hiç bir sanatçı, yaptığı işlerde; savaş veya atom bombası'nı desteklemiyor, aksine karşı duruyor, atom bombası mağdurlarının yaralarını deşmek gib bir niyeti kesinlikle olmamış ve bundan sonrada olmayacaktır."








Bunun ardından yine BTS üyesi 24 yaşındaki Kim Nam Joon'un, sahne adı ile RM (Rap Monster), geçtiğimiz yıllarda yapılmış bir fotoğraf çekiminde Nazi sembolü bulunan bir şapka giymiş olması da tartışmalara yol açtı. 

Bu konuda ise BigHit Entertainment, şu açıklamaları yaptı:


"Şirketimiz ve sanatçılarımız, Nazilerin dahil olduğu, uygunsuz ve politik eğilimleri destekleyen hiçbir birlik ve örgütü desteklemiyor, aksine karşı çıkıyor, bunun gibi tarihsel olaylarla mağdur olmuş insanların yaralarına dokumak gibi bir amaç kesinlikle gütmemiş ve ileride de gütmeyecektir."

"Nazi sembolü olan şapka giymenin de hiç bir kötü amacı yoktu ve fotoğraf çekimi yapıldığı gün kullanılan bütün kıyafet ve aksesuarlar ve bunların seçimi, çekimi yapana aitti. Yeterince kontrol edilmeden sanatçımızın giymiş olduğu şeyden dolayı, tarihsel kötü olaylarda mağdur olmuş kişilerin duygularını istemeden yaraladı isek özür dileriz. Sanatçımız, nazi imajı ile anılmaktan çok rahatsız olup, tüm samimiyetiyle özür dilediğini belirtmiştir."





Bunun ardından 2017 yılında bir konser de BTS'in yapmış olduğu bir sahne show'unda kullanmış oldukları bayrak ve sembolün Nazi sembolüne benzetilmesi de yine polemik konusu haline geldi.

Bunun üzerine BigHit bu konuya da bir açıklık getirdi:


"Tartışmalara yol açan söz konusu sahne performansı, 2017 yılında "Seo Tai Ji'nin yıl dönümü" için yapılmış bir performans olup, sıradan eğitim sistemini eleştiren ve toplumsal mesaj içeren "Classroom Idea" performansından bir görüntüdür. Dikkat çekilen bayrak ve sembol, nazi ile hiç bir alakası olmayan bir sanat çalışmasıdır. Tekdüze ve bütüncül olan eğitim sistemini eleştirmek için yapılmış bir performanstı."

Seo Tai Ji and Boys'un Classroom Idea adlı şarkısı:





Söz konusu BTS ile birlikte yapılmış olan sahne performansı:




Son olarak özür dileyen BigHit Entertainment, özründe şu sözlere yer verdi:


"Müzik ve sanatçılarımız aracılığıyla tüm dünyaya rahatlık ve güzel duygular vermek, BigHit'in var oluş amacıdır. Çeşitlilik ve hoşgörü çağında yaşarken göz önünde tutmamız gereken verilerin çoğalması bizim için kamçılayıcı bir ödevdir fakat bunun üstesinden gelmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. İleride de, sadece bu seferki sorun ile ilgili değil, çeşitli toplumsal, tarihsel ve kültürel arka planları daha iyi anlayarak, BigHit ve Sanatçıların faaliyetlerinde, ayrıntılara dikkat ederek titizlikle değerlendirip kimsenin zarar görmemesi için daha fazla dikkat edeceğiz."

"BigHit'in bu tür konulardaki yetersizliği nedeniyle yüreğinde yara açılmış herkesten tekrar kibarca özür dileriz."





Konu ile ilgili diğer haberler için:







































Kaynak:







Yorumlar

Popüler Yayınlar