BIGBANG SeungRi EMEKLİ OLDU ! BIGBANG DAĞILIYOR MU ?!

bigbang seungri에 대한 이미지 검색결과

Öncelikle olaylar o kadar uzun ve karışıktı ki sizin için şöyle bir özetleyelim dedik.


24.11.2018 tarihinde, ünlü KPOP grubu BIGBANG'in üyesi olan SeungRi'nin de yönetiminde yer aldığı Gangnam Club Burning Sun, bir şiddet olayı ile sarsılmıştı. 

Kim XX isimli şahıs, Burning Sun gece kulübünde saldırıya uğradığı ve kaburgalarının kırıldığı gerekçesiyle polise şikayette bulunmuştu.

Fakat daha sonra, gece kulübünde sadece şiddet değil, uyuşturucu alışverişi, cinsel istismar, gizli kamera ve vergi kaçakçılığına kadar bir çok olayın yaşadığı şüphesi ile soruşturma genişletilmişti. 

Kim XX isimli şahıs, kulüpte bir çok olayın olduğunu iddia etmişti ve buna karşılık kulüp yöneticilerinden Jang XX isimli şahıs, Kim XX kişisinin kulüpte cinsel istismar yaptığını ve bu yüzden onu dövdüğünü açıklamıştı. Bunun üzerine polis, madem Kim XX kişisi suç işledi neden bize haber vermedin sorusunu Jang XX kişisine yöneltmişti. Jang XX kişisinin cevabı; "O an sinirlenip dövdüm" olmuştu.

YG Entertainment'ın konu ile ilgili yaptığı açıklamada; kulüple uzaktan yakından ilişkilerinin olmadığı, Yang Hyun Suk'un kulübe daha önce gitmişliğinin bile olmadığını belirterek şirketinde soruşturma kararını beklediğini belirtmişti. 

SeungRi ise yaptığı açıklamada; kulüp yönetiminden bir süre önce çekildiğini ve olayların yaşadığı gün kulüpte olmadığı, ilk başta kulüp yönetimine girme sebebinin DJ'lik yapmak istediği için ve kulübün reklamına destek olmak için olduğu doğrultusunda idi. 

Ama kulüpteki bir çok yasa dışı olayın uzun zamandır gerçekleştiği gerekçesiyle SeungRi de soruşturmaya dahil edilmişti. 

Daha öncelerde YG Entertainment bünyesinde olan sanatçılar için "uyuşturucu" olayları bir kaç kez gündeme gelmişti. YG Entertainment, bu olaylar karşısında sessizliğini korumuştu. Yine SeungRi'nin adı ile ünlenen Hongdae'de yer alan "Love Signal" adlı restaurantda vergi kaçakçılığı olayı yaşanmıştı ve mekanın YG Entertainment başkanı Yang Hyun Suk'a ait olduğu ortaya çıkmıştı. Ve YG Entertainment, yine konu hakkında sessizliğini koruyarak üstünü kapatmıştı. 

Bu nedenle YG Entertainment'ında bu olayda parmağı olduğu doğrultusunda şüpheler oluşmuştu. 

Club Burning Sun'ın başkanı Kim Mun Ho ise yaptığı açıklamada; yönetici Jang XX kişisinin hata yaptığını bu hatanın cezalandırılması taraftarı olduğunu söylemişti. Ardından SeungRi ile yakın arkadaş olduğunu, SeungRi'nin kulüp yönetimine reklam ve DJ'lik için katıldığını ve bir çok şeyde yer almadığını sadece reklam yaptığını da eklemişti. 

Polis kulüpteki güvenlik kamerası görüntülerine ulaşmak istemiş ve kulübe 2 hafta içerisinde görüntüleri vermelerini söylemişti fakat 2 hafta sonra kamera kayıtlarının silindiği söylenmişti. Görüntülerde cinsel tacize dair kanıtlar olduğu biliniyordu. 

Kulüp çalışanlarının ifadelerine göre; kulüpte uyuşturucu kullanımı vardı. Çalışanlardan biri bir kaç kez buna şahit olduğunu itiraf etmişti. 

Saldırıya uğradığı içi şikayette bulunan Kim XX isim şahsın kulüp içerisinde kadınları taciz ettiği söylenmişti. Bu konuda cinsel taciz kurbanlarından olan bir kadın polise ifade vererek Kim XX adlı şahsın tacizine uğradığını söylemişti. 

Bunların üzerine uyuşturucu ile ilişkisi olan ve kulüpte takılan Ena isimli çinli kadın'ın SeungRi ile çekilmiş fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Ena, fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşarak SeungRi başkan ifadesini kullanmıştı. Ena da Kim XX adlı kişi tarafından tacize uğradığı gerekçesiyle daha önce şikayette bulunduğunu söylemişti. 

SeungRi, kulüp içerisinde geçen olaylar hakkında hiç bir fikri olmadığını ve hiç bir şey bilmediğini söylemiş olsa da polis, SeungRi'nin Kakao Talk mesajlarını kontrol ederek şüpheli konuşmalar yakaladı. 

Kakao Talk mesajlarına göre SeungRi, kulüple ilişkisi olan şahıslarla birlikte oluşturulmuş konuşma grubunda:

"SeungRi; B.XX adlı tayvanlı bir müşterinin geleceğini ve onunla yakından ilgilenilmesi gerektiğini söyler. Bunun üzerine Kim.XX adlı şahıs; şuan kızlardan kimler var ki. Neyse öncelikle yeri ayarladım. ifadesini kullanır. Yoo.XX adlı bir başka şahıs ise müşterinin kimseyle iletişim kurmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söyler. Sonrasında SeungRi, Kim.XX adlı şahsa; adam gibi iş yap sakın hata yapma. ifadesini kullanır. Kim.XX adlı şahıs SeungRi'ye cevap olarak iyi iş çıkaracağını söyler. Ardından SeungRi tekrar; Tamam. Peki kadın? iyi veren birileri olsun. diye söyler.  Kim.XX; SeungRi'ye cevap olarak; benden 3 kat daha şişkolar. Kadın ayarladım ama verir mi bilmem. diye söyler. Ardından SeungRi; her neyse iyi iş çıkar. der" ve konuşma bu yönde ilerler. 

Kakao Talk konuşmalarının ortaya çıkması ile SeungRi'nin aslında kulüp işlerinde ve müşterilerle ilgili olan durumlarda söz sahibi olduğu görülmüştü. Aynı zaman konuşmada geçen "kadın" olgusu, kulüpte ne tür işlerin döndüğünün de göstergesi olmuştu.

Yine Kulüp çalışanlarından biri ifadesinde; kulüp yönetiminde bir kaç kişinin olduğu, SeungRi'nin de bu kişilerden biri olduğunu ama yönetimden bir süre önce çekildiğini belirtmişti. 

SeungRi, katıldığı My Little Old Brother, I Live Alone gibi televizyon showlarında, kulüp hakkında; "İnsanlar ünlülerin işletme konusunda sadece reklam görevi üstlendiğini zannediyor ama ben işletmede her şeyle ilgileniyorum." ifadelerini kullanmıştı ve bu "SeungRi suçlu mu?" sorusunu tekrar gündeme getirmişti.

I Live Alone programında da karşımıza çıkan ve SeungRi'nin kız kardeşi olan Lee Hanna, Instagram hesabındaki bütün gönderileri silip bir video paylaşarak; "Abimin daha fazla yara almaması için yardım edin." ifadelerini kullanmıştı.

SeungRi'nin babası ise; "Sadece bir tarafı dinleyip oğlum suçlu gösteriliyor, Oğlum sadece yönetim kurulundaydı ve ekranlarda kulübün reklamını yapmaktan başka bir şey yapmıyordu. Kulübün içerisinde ki işlerle herhangi bir alakası yoktu. " ifadelerini paylaşmıştı. 

İşler içinden çıkılmaz bir al almış, SeungRi ne kadar suçsuz olduğunu söylese de olayların bu derece büyümüş olması o kadarda suçsuz olmadığı kanısını güçlendirmişti. Öyle ki Koreli BIGBANG fanları bile SeungRi'yi gruptan çıkarın çağrısı yapmıştı. 

SeungRi, kişisel sosyal medya hesabından emekli olduğunu ve gruptan ayrıldığını açıkladı. 

"Merhaba, Ben SeungRi.
Şu noktada artık emekli olmam çok daha iyi olacak gibi. Toplumsal sansasyona yol açan çok fazla sorun yaşanması nedeniyle bu kararı aldım. Şuan soruşturma altındayım, sadık bir şekilde üzerimde olan bütün şüphelerin gerçeğe kavuşmasını sağlayacağım. 

Geçtiğimiz bir buçuk ay boyunca, önce halktan başlayarak çevreden bir çok nefret aldım ve şuan ülkedeki bütün soruşturma birimleri beni soruşturmaya tabi tutuyorlar. Böyle bir durumda kendimi kurtarmak için başkalarını tehlikeye atmak gibi bir davranış katiyen söz konusu bile olamaz. 

Geçen 10 yıl kadarlık bir zamanda beni seven bütün yerli ve yabancı fanlarıma tüm samimiyetimle teşekkür eder, BIGBANG ve YG için bile olsa kariyerimin buraya kadar olduğu kanısındayım. 

Tekrar çok özür dilerim gerçekten özür dilerim. 
Şimdiye kadar benimle olan herkese Teşekkür ederim. "

SeungRi, bu sözlerle şirkete, grubu BIGBANG'e ve fanlarına veda etti. 

Polis, SeungRi kısa bir süre sonra askere gitse bile soruşturmanın ayrıntılı ve ağır bir şekilde devam edeceğini bildirdi. 

Soruşturma kapsamında çok daha değişik olaylara da ulaşıldı. 

Ünlü şarkıcı Jung Joon Young, Seungri ile birlikte olduğu bir Kakao Talk konuşma grubuna birlikte olduğu kadınları gizli kamera görüntülerini paylaştığı ortaya çıktı. Aynı grupta bir çok ünlü isimin olduğu bilinmekte. 

Bununla birlikte, konuşma grubundaki diğer ünlüler hakkında çeşitli iddialarda ortaya atıldı. 

Grupta EXO üyesi Sehun, FT Island üyesi Jong Hoon ve Highlight üyesi Yong Joon Hyung'un da bulunduğu iddia edildi. 

Highlight üyesi Yong Joon Hyung iddiaları reddetti. 

CN Blue üyesi Lee Jong Hyun'unda aynı grupta olduğu iddia edildi. Jong Hyun'un katıldığı bir programda gruba uygunsuz videolar yüklediği kesinleşen Jung Joon Young ile yakın arkadaş olduğunu söylediği görüntüler tekrar gündeme geldi. 

CN Blue üyesi Lee Jong Hyun ve FT Island Choi Jong Hoon'un bağlı oldukları şirket olan FNC Entertainment'a haber vermeden 2 gün ortadan kaybolduğu ile ilgili haberler hızla yayılmaya da başladı.

Çok uzun sürmeden Lee Jong Hyun ve Choi Jong Hoon da iddiaları reddettiğini açıkladı. 

YG Entertainment içerisinde kurulmuş küçük bir şirketin prodüktörü olan A kişisi, sosyal medya hesabından SeungRi'nin açıklamasını paylaşarak; "Şirketten kovuldu hala emekli oldum diyor yaramaz" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine netizenler SeungRi'nin kendi isteğiyle ayrılmadığını aslında kovulduğu gerçeğinin saklandığını savundu. 

SeungRi'nin şirketten atılması ve uygunsuz videoların yüklendiği Kakao Talk grubu ile ilgili her şey bu günlerde Kore gündeminin başında yer almakta. 

Bir çok şeyin kesin olmaması ile birlikte soruşturma hala devam etmekte. 

Dileriz ki; suçlular cezasını çeksin, suçsuzlar aklansın🙂



Güncelleme:
Yukarıda bahsi geçen ve olayın aslında ortaya çıkmasına sebep olan Kim XX kişisi'nin, aslında kulüpte kendisinden yardım isteyen zor durumda kalmış bir kadına yardım ettiği ortaya çıkmıştır. Kadına yardım ettiği için, kadını taciz etmek isteyen müşteri tarafından dayak yemiş, ardından kulüp müdürü tarafından dayak yemiştir. Kim XX, polisi çağırıp şikayette bulunduğunda polis onunla ilgilenmemiş üstüne bir de darp etmiştir. Uyuşturucu kaçakçısı olduğu ortaya çıkan Ena isimli çinli kadın tarafından da iftiraya uğramıştır. Sonrasında bu işin peşini bırakmayarak aklanmıştır. 

Polis, kulüp ile ilişkisi olan herkesin arkasını kollamış olduğu ve bütün pis olayların üzerini kapattığı ortaya çıkmıştır.

Neticede çekirge bir sıçrar iki sıçrar... öyle değil mi? 😉

Güncelleme son.






*Kakao Talk konuşma görselleri, kamera görüntüleri, haber bültenleri ve konu hakkındaki makaleler için kaynak kısmında belirtilen linklere tıklayabilirsiniz*




Bizi TWITTER'dan takip etmeyi Unutmayın!

BİZDEN HABERDAR OLMAK İÇİN → TWITTER: @KoreliHaberler






Kaynak:

Namuwiki

승리, 은퇴 선언…"나 하나 살자고 주변 피해" [공식입장]

승리, 돌연 은퇴…정준영 '성관계 몰카' 유포 수사

YG 작곡가 추정 인물, 승리 은퇴 선언에 "퇴학인데 자퇴라고?"…돌연 계정 삭제

[단독] 최종훈·이종현 소속사, 이틀째 연락 두절…무슨 일이? 원문보기: 








Yorumlar

  1. madem yeni haberler mahkemelerden sonra güncellemeyapıyorsunuz seungri askere gitmeden bu taciz olaylarından aklandı kakoa konuşmaları medya tarafından shoplandığı ortaya çıkti ve medya seungriden özür bile diledi bunları neden eklemiyorsunuz şuan bu haber çok eksik insanları yanlış bilgiye yönlendiriyorsunu lütfen aklanma olaylarınıda altına ekleyin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar